ANSIETAT
ANSIETAT


Les persones que tenen ansietat i preocupacions poden sentir-se anormals o en condicions d’inferioritat perquè se senten víctimes de situacions que senten que estan fora del seu control i arriben a la conclusió que han de sotmetre’s a un tractament per millorar. El tractament mèdic-farmacològic pot funcionar de manera puntual i transitòria, però no solucionarà l’origen del problema. L’ansietat sol ser la manera que té el nostre cos de dir-nos que hi ha alguna cosa que no funciona. Vist des d’aquest punt de vista, els sentiments d’ansietat o pànic són els senyals importants que es dona el nostre cos que hi ha alguna cosa que cal donar-li la nostra atenció.

Si volem superar qualsevol forma d’ansietat, més tard o més aviat, haurem d’afrontar allò que més temem.

Tant l’ansietat com la depressió són sentiments dolorosos i discapacitadors. Les persones que lluiten contra l’ansietat i la depressió mereixen rebre tractament. Actualment, hi ha tractaments psicològics que funcionen i el pronòstic de recuperació plena és molt bo.
Si volem superar qualsevol forma d’ansietat, més tard o més aviat, haurem d’afrontar allò que més temem.

Quan sabem quin tipus d’ansietat té la persona i la gravetat de la seva ansietat, ens podem arremangar i posar-nos a treballar. L’ansietat es presenta de maneres molt diferents. Algunes persones estan permanentment preocupades. Altres persones tenen atacs de pànic, obsessions, fòbies o tenen por de perdre la salut i fins i tot la vida. També hi ha les persones extremadament tímides o que es queden paralitzades quan han d’expressar-se en públic.

Tipus d’ansietats:

 • Preocupació crònica: la persona que està preocupada de manera constant, gairebé permanentment, per la seva feina, la salut, l’economia, els estudis o la família.
 • Atacs d’ansietat: la persona creu que està a punt de desmaiar-se, tornar-se boig, morir-se o perdre el control.
 • Agorafòbia: té por que passi alguna terrible si està fora de casa o sol.
 • Pors i fòbies: té una por intensa a una cosa concreta: serps, sang, alçada, conduir, volar o quedar-se atrapat en espais reduïts.
 • Timidesa: Sol sentir-se nerviós quan es troba amb altres persones.
 • Ansietat pels exàmens: es posa nerviós o es queda paralitzat quan ha d’afrontar exàmens.
 • Ansietat de parlar en públic: provoca ansietat quan ha de parlar davant d’altres persones.
 • Ansietat per l’actuació: el posaria nerviós o angoixat actuar o competir davant d’un públic.
 • Obsessions: té pensaments pertorbadors dels quals no se’n pot alliberar, com la por a perdre el control i fer mal als altres, a confessar un delicte que no ha comès o a contaminar-se per la brutícia o els microbis.
 • Compulsions: Tenir l’impuls de fer determinats ritus: com comptar les coses, rentar-se repetidament les mans, ordenar les coses d’una manera determinada o repetir paraules per sota.
 • Trastorn d’estrès post-traumàtic: són els records pertorbadors d’un succés traumàtic, com un abús, una violació, una mort, situacions violentes, tortures o lesions greus.
 • Preocupacions per la salut: solen preocupar-se per tenir un problema o una malaltia greu, malgrat que el metge sempre li asseguri que està sa i està bé.
 • Preocupacions per l’aspecte físic: està convençut que hi ha alguna cosa anormal o grotesca en el seu aspecte físic, encara que ningú pugui veure el defecte.

Contacta amb mi ara

CONTACTAR